Historia


Voimistelutossujen ( tarhat,koulut,liikuntaryhmät ) valmistui alkoi 60-luvun alkupuolella. Ensimmäinen asiakas oli Postimyynti Kalle Anttila ja myöhemmin mukaan tulivat kaikki kaupan keskusliikkeet,urheilu- ja kenkäkaupat. Voimistelutossuja valmistettiin neljän vuosikymmenen aikana noin 5 000 000 paria.

Työturvajalkineet ja-tuotteet olivat 60-, 70- ja 80-luvuilla merkittävä tuoteryhmä, jonka valmistus aloitettiin Raahen Rautaruukin toimipisteen tarpeisiin. Yhtiön turvallisuusinsinööri Per Sändsund toi Kälviälle englantilaiset turvajalkineet ja pyysi kehittämään vastaavanlaiset, mutta paremmin suomalaiseen leveään jalkaan mahtuvat.


Merkittävä tuoteryhmä oli varsinkin 1960- ja 1970-luvuila erilaiset urheilujalkineet. Elintason noustessa Suomessa ihmisille jäi vapaa-aikaa, ja siihen saumaan urheilujalkineet sopivat hyvin. Juoksukengät, hiihtomonot, keilakengät, golfkengät; tuotevalikoima oli laaja, samoin mallisto.

Koiratarvikkeiden valmistus alkoi armeijassa käytettävien suojelukoirien tarvikkeiden korjaamisena vuonna 1988. Yritys on tänä päivänä keskittynyt erilaisten koiratarvikkeiden valmistukseen, myntiin ja markkinointiin pääasiassa Pohjoismaiden markkinoille.

Yrityksen tuotteet valmistetaan Virossa Raplan kaupungissa, jossa tuotanto aloitettiin vuonna 1994.